Aardig Donker Helder Zwart

Geheel onverwacht werd ik eind afgelopen zomer gevraagd om een expositie te komen doen bij POPOP art galery. De toezegging hiervoor werd een moeilijk besluit tav de lopende planning en een onverwachte samenwerking. Dit ondanks dat de ruimte waarin POPOP art Galery is gevestigd ontzettend mooi is om werk te tonen en onder andere daarom op mijn verlanglijstje stond. Toch heb ik besloten om het te doen. En hoe!

Op deze locatie ga ik met een geheel nieuwe uitvoering van mijn werk komen. Hierover later pas meer. De expositie zal ik samen met Johan Hesselbach opzetten. Zijn werken en mijn werken raken elkaar ergens, maar toch zijn er heel veel verschillen. Dit spanningsveld geeft een enorm gave dynamiek. Ik word getriggerd om uit een comfortzone te komen.

Verwacht verkenning van de grenzen van donker en licht, helder en duister, oerkrachten en aards. Waarbij een geweldige synergie, óf dissonantie ontstaat door de samenwerking. Dat is aan de waarnemer. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

Op 13 December is de opening van de expositie. Johan Hesselbach zal dan een performance doen. Wees erbij. 20:00, POPOP art galery. Elzenstraat, Nijmegen. https://www.popop.art