Biografie

Mario Reijnen (1980) heeft van jongs af aan de drang om scheppend bezig te zijn. Naast jarenlang werkzaam te zijn in de software- en muziekindustrie is Mario altijd artistiek bezig geweest. Steeds meer raakte het werkveld van software verweven met muziek en kunst, of ontstond er op een andere wijze een relatie tot elkaar. Langzaam verschoven de werkzaamheden meer en meer in beide werkvelden tot één geheel.

Informatietechnologie heeft veel impact op de manier waarop we leven. Middels de kunsten onderzoekt en toont hij onder andere de ethische kant daarvan. Naast reguliere analoge media wordt ook digitale technologie toegepast in het maakproces, als middel, of als einddoel. De toegepaste kunstvormen zijn vaak bedoeld als een menselijk tegenwicht van het dataïsme. Ook zijn pseudoniem voor muziekproducties RAM IO is hier aan ontleend. Het staat voor Random Access Memory Input Output. Tevens is het een anagram van zijn voornaam.

Bij Extrapool is hij actief als programmeur voor evenementen die de combinatie technologie en muziek onderzoeken. Denk hierbij aan performances waarbij muziek gecomponeerd en uitgevoerd wordt met behulp van algoritmes.