Over

Mario Reijnen (1980) is van jongs af aan met geluid en muziek bezig. Daarnaast heeft hij altijd de drang om scheppend bezig te zijn.

Al op jonge leeftijd kwam zijn voorliefde voor muziek en kunsten naar buiten. Na een aantal jaren vrijwillig als geluidstechnicus voor uitzendingen bij het lokale radiostation gewerkt te hebben was hij werkzaam voor diverse bedrijven als Paul Achterberg geluid, New Road Media, Drum Rhythm Festival en ID&T.

Na vervolgens een aantal jaren in de software industrie gewerkt te hebben ging hij als dance technicus aan de slag bij Doornroosje. Zo kon hij zijn behoefte om technisch bezig te zijn weer verleggen van software naar audio en daarnaast zowel zijn muziekstudio, als zijn artistieke werkzaamheden in de muziek en beeldende kunst opbouwen. Hedendaags runt hij zijn eigen muziekstudio waarin hij diensten voor derden verzorgt en eigen producties doet. Daarnaast is hij actief als beeldend kunstenaar vanuit zijn atelier “Studio Het Nachtdier”. 

Zo nu en dan ontwikkeld hij projecten binnen werkvelden van muziek, kunst en cultuur en technologie. 

Bij Extrapool is hij actief als programmeur voor evenementen die de combinatie technologie en muziek onderzoeken. Denk hierbij aan performances waarbij muziek gecomponeerd en uitgevoerd wordt met behulp van algoritmes.